tadalafil.cz

Postihuje erektilní dysfunkce i mladé muže?

Impotence může postihnout i muže mladého věku

Erektilní dysfunkce je zdravotní problém, který postihuje hlavně starší muže. Šance jejího výskytu se se zvyšujícím věkem muže také zvyšuje. To však neznamená, že mladší muži by problémy s erekcí neměli brát vážně. Mohou se totiž vyskytovat i u nich.

Impotence u starších a mladších mužů je často způsobena rozdílnými příčinami

U starších mužů jsou problémy s erekcí způsobovány převážně fyziologickými příčinami, jako například:

Samozřejmě, výše uvedené zdravotní potíže nejsou jedinými příčinami výskytu impotence. Existují kromě nich další možné fyziologické příčiny, avšak i mnohé příčiny jiného typu.

U mladších mužů převládá impotence psychologického původu

Obecně je možné říci, že těla mladších mužů jsou v lepším stavu než starších. Je proto vysoce pravděpodobné, že pokud muž mladšího věku pociťuje problémy s erekcí, jsou způsobeny jeho psychikou.

Sexuální problémy mladých mužů jsou často způsobeny právě psychikou.

Může jít o různé psychické problémy, jako například:

Kromě toho existují další možné příčiny vzniku impotence, které nejsou závislé na věku a jsou časté i u mladých mužů:

Při jakýchkoliv problémech navštivte lékaře

Je pravda, že návštěva lékaře kvůli problémům se sexuálním životem je pro mnohé muže velmi nepříjemná zkušenost. Pokud máte jakékoliv problémy s erekcí, měli byste se okamžitě obrátit na odborníky. Nejen že vám mohou pomoci získat zpět normální sexuální život, ale zároveň mohou odhalit jiná závažnější onemocnění, která může impotence předznamenávat.

V případě, že jsou vaše problémy s erekcí způsobeny jinými onemocněními, jejich vyléčení může pozitivně ovlivnit i váš sexuální život. Pokud jsou způsobeny vedlejšími účinky léků, často existují alternativní léky, které vám podobné problémy nebudou způsobovat. Lékař vám také může poradit, jak řešit psychické problémy, a doporučit vám odborníka, který vám s nimi pomůže.

Tento článek je součástí rozsáhlé sbírky odpovědí na časté otázky týkající se impotence (erektilní dyfunkcie). Prohlédněte si všechny časté otázky o erektilní dysfunkci.

5/5 - (1 vote)